Bli publicerad – Del 4

Hitta nya vägar

Skydda din dröm. Bara för att du blivit refuserad betyder det inte att din bok är skräp. Det finns andra sätt att bli publicerad. Här kommer några tankeväckare. Använd din fantasi och kreativitet för att förfina våra förslag.
Passus – Se dock till att den är korr- och lektörläst innan.

 • Tryck upp din bok själv, ta ett lån på cirka 250.000 kronor. Tryck den som pocket direkt via traditionellt tryckeri. Ej print on demand. Sälj in den till bokhandlare, varuhus, bensinmackar etcetera. Eller ta kontakt med företag som Stevali.se och låt dem sköta din försäljning.
 • Ta kontakt med ett förlag som passar ditt manus och föreslå ett samarbete. Du betalar om de ger ut din bok i deras regi. De står för sitt kontaktnät, bättre tryckpriser och push.
 • Ta kontakt med en tidning som ligger i din genre. Ge ut din bok med ett av deras nummer.
 • Läs in din bok som ljudbok och sälj den via adlibris med flera samt via din egen hemsida. Handlar boken om något speciellt, exempelvis en biografi om hur det är att leva med en sjukdom, så rikta dig till hemsidors nyhetsbrev, sjukhusbibliotek med mera.
 • Lägg upp din e-bok som prenumeration till mobiler. De betalar via sms och får ett nytt kapitel varje vecka. Se mosms.se.
 • Strunta i de stora förlagen. Leta upp ett litet förlag och försök bli utgiven via något av dem. Satsa stenhårt på att marknadsföra dig själv och din bok via sociala medier och viral marknadsföring. Ta kontakt med en pr-agent. Vill du verkligen bli en säljande författare så var beredd att det kostar pengar, tid och ett jävlaranamma.

Etiketter: , , , , , ,

14 svar till “Bli publicerad – Del 4“

 1. Ann-Kristin skriver:

  Hej och hå!
  Låna 250.000? Hur ser den kalkylen ut? Hur ska de pengarna hämtas hem? En ordinär debutant får (på ordinärt förlag) inte mer än 1-2 månadslöner för sin första bok. Vinsten blir högre om man gör det själv, men att i sammanhanget ta risken på 250.000 låter i mina ögon ormiligt. Vad ska belånas? Vem är priviligerad att göra det?
  Dessutom ser jag i mina egna kalkyler att den budget som krävs ligger betydligt lägre. 50-70.000 ska räcka. Exklusive författarlön då. Pocket kostar ännu mindre.

 2. Malin skriver:

  Bra skrivet! Det kostar både tid och pengar att bli framgångsrik!

 3. admin skriver:

  Ann-Kristin,

  Det är en kalkyl baserad på boktryck, annonser, lektörläsning, korrektur, utformning/layout etc. Samt lön för att kunna arbeta heltid med sin bokförsäljning/marknadsföring. Men visst går det med mindre pengar med. 70.000 kr kan du trycka upp en hel del pocket med och få över en slant till marknadsföring. Författarlön har vi lagt utanför.

 4. Gösta skriver:

  “Bara för att du blivit refuserad betyder det inte att din bok är skräp.”
  Men risken är nog ganska stor!

 5. D skriver:

  “De står för sitt kontaktnär”

  Korrläst var det visst som gällde.

 6. Marianne skriver:

  En del intressanta förslag. Finns det förlag som går med på utgivning mot betalning i Sverige? Vilka då?

 7. admin skriver:

  De finns om man frågar. Förutsättningen är självklart att manuset är bra :)

 8. admin skriver:

  Korrläsning, pfft :)

 9. Lester skriver:

  pernicious@eerie.goodman” rel=”nofollow”>.…

  спс!…

 10. Alfredo skriver:

  superlunary@perasso.repetitious” rel=”nofollow”>.…

  thanks!!…

 11. gregory skriver:

  extrovert@composer.rush” rel=”nofollow”>.…

  good!!…

 12. jay skriver:

  nerve@narbonne.bartok” rel=”nofollow”>.…

  благодарю!…

 13. Harry skriver:

  pickaxe@behahn.repetition” rel=”nofollow”>.…

  благодарствую….

 14. Clyde skriver:

  pitched@nob.slimmer” rel=”nofollow”>.…

  спс за инфу….